Beleggen in groene energie

Door Ilona Niessen

De rente is laag, al tijden en dat zal op korte termijn niet veranderen. Je geld op een gewone spaarrekening zetten, levert nu te weinig op. Beleggen in groene energie kan de oplossing zijn.

Investeren in groene energie

Groene energie is de toekomst. Het is beter voor het milieu, daar zijn we het over eens. Door voortdurende technologische ontwikkelingen in zonnecellen en rotorbladen, daalt de kostprijs van zonne- en windenergie ook de komende jaren sterk. Met als gevolg dat het voor bedrijven en particulieren telkens interessanter is om in groene energie te investeren. Dat wordt massaal gedaan, waardoor de fossiele energie snel minder aantrekkelijk is geworden.

Belastingvoordeel groene beleggingen

Om het investeringsklimaat te bevorderen, stimuleert de overheid het beleggen in groenfondsen. Je ontvangt bij een belegging in een groenfonds een vrijstelling en een extra heffingskorting.

Dit houdt in dat je geen belasting hoeft te betalen zolang je belegging niet uitkomt boven het maximumbedrag van de vrijstelling. Daarnaast heb je recht op een extra heffingskorting van 0,7% over het bedrag van de vrijstelling.

Het belastingvoordeel groen beleggen ontvang je niet zomaar. Voorwaarde is dat het groenfonds waar je in belegt is opgenomen in het overzicht fondsen en beleggingen met belastingvoordeel.

Meer rendement van vermogen

Door de belastingvoordelen van groen beleggen levert een groenbelegging meer op dan dat je je geld op een spaarrekening zet. Doe het beste voor het milieu en voor jezelf door te beleggen in groene energie.

Terug